Fordele ved aerial yoga

Aerial yoga er en sjov og legende måde at bruge sin krop på. Det har et hav af fordele – både psykisk og fysisk.

De fysiske fordele ved aerial yoga

  • Aerial yoga forbedrer din fleksibilitet, styrke og balance. Når vi hænger frit i luften trænes vestibulærsansen, og noget at presset mod vores led lettes.
  • Det er en effektiv core-træning. Det kræver en utrolig stor core-stabilitet at træne aerial yoga, og du mærker det ikke nødvendigvis. Før dagen efter..
  • Low-impact træning. Der er sjældent hårde stød gennem kroppen, når vi bruger yogaslyngen som redskab.
  • Aerial yoga kan hjælpe på ondt i ryggen. når du hænger i yogaslyngen fra hofterne, får din ryg lov at strække sig lang uden nogle former for vægtbæring. Det kan gøre underværker for en stiv og øm ryg.

De psykiske fordele ved aerial yoga

  • Du får et skud glædeshormoner. Aerial yoga er sjovt – det er legende, og jo mere man lader sig selv gå i barndom og grine mens man snurrer rundt, står på hænder og hænger med hovedet nedad i slyngen, jo flere endorfiner frigives i din krop.
  • Aerial yoga kan dæmpe et overaktivt nervesystem. Når vi slutter timen af med at ligge i slyngen, modtager din krop et fast tryk, hvilket beroliger nervesystemet. Du får også en masse blod til hjernen, og får brugt dine muskler. Alt sammen noget det sænker cortisolniveauet i kroppen.
  • Øget kropsbevidsthed. Du træner din hjerne til at være i bedre kontakt med kroppen. Der sker noget, når man hænger på hovedet de første mange gange. Så kan man pludselig ikke huske forskel på højre og venstre, og man bliver forvirret. Det kan heldigvis trænes væk, og pludseligt har man helt styr på hvilket ben der skal hvorhen.
  • Du bliver tvunget til at være til stede i nuet. Aerial yoga er svært! Det kræver din fulde opmærksomhed, og du glemmer helt at tænke på hvad du skal huske at handle på vejen hjem, eller om du fik tændt vaskemaskinen.

Vil du også prøve aerial yoga? Så tag kontakt til mig, for at få en gratis prøvetime hos Holdtræning Odense. Aerial Yoga starter op til august 2023.

Sara

Skriv en kommentar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *